onsdag 8. august 2012

Hjem fra båtverkstedet

Siden båthengeren ble ødelagt på vei til verkstedet måtte jeg ta sjøveien hjem. Det var i grunnen en lettelse etter hendelsen på veien. Hjemveien var på 43 nautiske mil ut Trondheimsfjorden, rundt Ørlandet og oppover langs kysten til Lysøysund.
Kartet nedenfor viser sporloggen til turen.


Turen var bergnet å ta cirka 2 timer med comfort-hastighet på noen og tjue knop. Men det tok hele 3 timer da jeg måtte stoppe ganske ofte for å fotografere. Det var nemlig ganske varierende vær fra blikkstille til litt grov sjø, fra sol til regn. Mange fine lysforhold til fotografering med andre ord.

Først et bilde som viser at båten nå har både kraft og hastighet igjen. Bildet er tatt i starten på turen ut Trondheimsfjorden.


Det er flatt på Ørlandet. Det er tydelig å se av dette bildet.


En holme som fikk seg et kort solstreif mellom regnbygene.


Før sommeren ble det bestemt at Ørlandet fikk flybasen i konkurranse med Bodø. Da er det vel heller ikke merkelig at gryta med gullmynter akkurat nå befinner seg der.


Forbi Uthaug kom denne avkortete regnbuen. Det må skyldes en meget avgrenset og lokal regnbyge. Det merkelige er at den faktisk ser ut til å være klippet av med saks.


I kystleia utenfor Ørlandet traff jeg også på denne tyske seilbåten på vei sørover.


På veien hjem passerte jeg også Kjeungen fyr, kanskje det mest avfotograferte av alle fyr i Norge.


Fine fjellformasjoner ved passering av Nes. Kan nesten se ut som det er troll som har gått til ro.


Som dere sikkert skjønner av dette. Turen hjem var en helt annen enn turen ut, faktisk en opplevelse med fotomotiv over alt, og dette bare på grunn av været og lyset. En vanlig solskinnsdag ville vært kjedelig i forhold.

3 kommentarer:

  1. For noen fantastiske bilder!!! Nydelig :)

    SvarSlett
  2. Takk Petrine. Det var hyggelig at du likte bildene. Det handler litt om å være på rett sted til riktig tid.

    SvarSlett
  3. Nydelige stemningsbilder. Tommelen opp.

    SvarSlett