mandag 20. juli 2015

Kveldstur til Stuafjellet

Været var fint om ettermiddagen og varslet var fint for kvelden. Kanskje var dette eneste muligheten i sommer for en fin fjelltur med utsikt til solnedgangen. Vi bestemte oss for at i kveld måtte det skje. Vi, dvs Ine og meg, måtte opp på Stuafjellet i kveld. Herdis hadde vært der oppe for 12-13 år siden og rapporten fra henne var at det var bratt og at det var ingen sti å følge. Det var bare å gå oppover helt  til topps. For det meste var det å gå på alle fire.
Her peker Ine på fjellet. Det er ett av flere fjelltopper på rekke og rad. Alle på cirka 300 meters høyde. Dette fjellet som heter Stuafjellet ligger akkurat ved innløpet til Åfjorden. Stedet som ligger nedenfor fjellet heter Kjørem.


Ine et stykke opp i fjellsida. Nede ved sjøen ser du båten fortøyd ved stranda. Heldigvis var det stigende sjø. Enklere det enn ved fallende sjø. Dumt å komme ned til båten liggende tørt på land og måtte vente flere timer på høyvann.


På vei opp kom vi også over to elger. Her ved en av dem. Vi traff dem ganske nær toppen. Det virket som de var ganske overrasket da vi kom.


Ine tar bilde av solnedgangen. Omtrent midt i bildet, rett foran sola er Lauvøya. Helt til høyre skimtes Linesøya.


Halten og Halten fyr var også godt synlig i 300 meters høyde.


Vær: Ganske bra vær med 17-18 grader og vekslende med sol og skyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar