lørdag 17. mars 2018

Vasslaus igjen

Vi kom på hytta i går ettermiddag. Vann i springen og alt såre vel. Men i morges var det ikke vann lenger. Merkelig tenkte jeg. Men da er det jo bare å sette strøm på ledningen som ble lagt i røret for 4-5 år siden. Den har vi ikke hatt bruk for før nå. Men strømmen hadde ikke den forventede virkningen. Det kom ikke vann. Satte inn et effektmeter for å sjekke om det gikk strøm. Det gjorde det. Effekten var på 1800 Watt. Konklusjonen er da at det er de nederste 3-4 metrene som fortsatt har is. Det var det stykket av røret vi ikke greidde å dytte ned strømkabelen i. Det sa stopp når det var igjen 3-4 meter, og det til tross for at vi smurte strømkabelen med olivenolje.



Vi tenkte som så at på dette nederste stykket ligger røret så dypt (70-80 cm) at det er ingen fare for frost. Men denne vinteren har vært uvanlig med sammenhengende frost i 3 måneder. Så da skjedde det altså.
Vi fikk vann i går ettermiddag fordi røret var tomt (drenert) da vi åpnet. Men røret har tydeligvis ligget i frossen jord og derfor frøs det til i løpet av natta da vannet stod stille. Burde selvsagt latt vannet renne slik folk gjorde i gamle dager.
Til sommeren må vi få lagt det siste 3-4 metrene også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar