fredag 25. august 2017

Den siste viking på museet Kystens arv

I Stadsbygd på museet Kystens arv går det et friluftsteater med stykket Den siste viking av Johan Bojer. Det må vi få med oss. Så etter at vi ankom hytta fredag ettermiddag, satte fra oss kattene og spiste middag, kjørte vi tilbake samme veien som vi kom for å se dette stykket. Forestillingen startet klokka 21.
Trollfjordslaget der den nye tiden viser seg med dampskip i stedet for trebåter med årer og seil. Her er det et dampskip som stenger av Trollfjorden for å hindre trebåtene å komme inn og fiske i Trollfjorden som akkurat da var full av skrei. Dampbåten spylte fiskerne med kokvarmt vann. Men fiskerne i trebåtene ga seg ikke og dampbåten måtte til slutt gi tapt.


Jeg var litt spent på om de ville ha med stormen og forliset i forestillingen. Det hadde de, og det fikset de svært bra med kanoner som sprutet ut vann til masse lyd av storm og lyn og torden. Det var skikkelig effektfullt.


Kristavers båt Kobben forliser i stormen. Her klamrer mannskapet seg til velvede båten. Jakob Pinade med litlfoten kommer dem til unnsetning. Alle unntatt Kaneles blir reddet.


Vær: 12 grader, ingen vind, kraftig regnbyge midtveis i forestillingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar