søndag 10. juni 2012

Peiskroken er nå flislagt

For å legge flis utendørs trenger en oppholdsvær flere dager i strekk. Det har ikke vært enkelt i år. Men varslet for denne helgen var lovende med sol og oppholdsvær og ikke altfor høye temperaturer. Fredag kveld primet jeg plassen og la den første fjerdedelen med flis.
Hele lørdagen gikk med til å legge resten av flisene. Det tar litt tid når man skal legge flisene diagonalt siden alle flisene i utkanten av golvet må skråkappes. Og hvorfor la jeg flisene diagonalt når det er så mye arbeidet med det? Jo grunnen er at med diagonal legging kan du kamuflere skjeivheter, f.eks. dersom veggen bukter seg litt, eller at hjørnet ikke er helt 90 grader allikevel men kanskje 91 grader. Da velger man diagonal legging. Med rett legging vil slike skjeivheter bli svært så synlige (se mer om dette nedenfor).
Søndag gikk med til fuging og deretter til vasking av flisene. Nå ser det faktisk meget bra ut. Den skjeivheten som var lett synlig med rett legging av flis er ikke synlig i det hele tatt. Okei da, jeg kan vel se det når jeg ser nøye, og da at trekantene inntil veggen er ikke like store, at de varierer med 1-2 cm. Ingen andre vil se det.PS: Jeg prøvde selvsagt med rett legging av flis for 2 uker siden. Det gikk helt gale. Jo flere rader med flis dess mer åpenbar ble skjeivheten. Prøvde å rette opp med å justere litt på fugebredden men det gjorde bare vondt verre. Da var jeg lettere fortvilet, og jeg måtte ta en avgjørelse før limet tørket. Og avgjørelsen ble "vekk med skiten". Jeg kan ikke ha et flislagt utegolv som for allverden avslører at veggen er litt skjeiv. Jeg tok spaden og spadde ut flisene bokstavelig talt. Cirka 30 flis ble kastet ut igjen. Når jeg etter en stund summet meg litt tok jeg vannslangen og fikk spylte av limen og flisene var som nye igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar