fredag 9. juli 2010

Rolig dag på sjøen

Turen på sjøen startet med å sette seks krabbeteiner. Deretter var det sjøkrepsteinene sin tur. Først hale og dra hundre meter opp for bare å konstatere at ingen sjøkreps denne gangen heller, og deretter flytte til annet sted. Men vi finner nok sjøkrepsen snart :-)
Været var bra så vi haddet tatt med oss mat for å spise lunsj på sjøen, dvs gå i land på en holme og kose oss. Vi fant oss en fin strand på øya Asen. Det finnes mange slike strender på denne øya og på andre øyer og holmer i området.


Mens vi satt og spise ble det et svare leven fra en måse som jaget en havørn. Dette er egentlig et ganske vanlig syn der måsen jager havørna. I dette tilfellet vare det nok snakk om måsunger som var truet. I slike tilfeller som dette må havørna bare gi seg. En rask og arrig måse greier fint å jage bort den mer langsomme havørna. Ja det er nesten litt synd på den majestetiske ørna som blir hundset avgårde av måsen.

Vi brøt opp i halvfem-tiden for å dra hjem da mørke skyer truet i horisonten i vest. Men de truende skyene ble etter hvert til et spektakulært lokalt regnvær med dobbel regnbue på veien hjem. Flott var det iallfall, og vi satt under kalesjen og ble ikke våte en gang. Bildet nedenfor viser regnbuen cirka over Stokksundet.

Vær: Sol, 22 grader, lite/ingen vind, lokale regnbyger i omegnen om ettermiddagen. Fint terrassevær om kvelden. Ja vi satt ute til over midnatt med fyr på peisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar