lørdag 13. oktober 2012

Ny runde med trefelling

Forrige gang var i våres. Da havnet det ene treet i hytta. Det skjedde ingen skade, men litt pinlig var det jo. Denne gangen hadde jeg Anders med som hjelpesmann. Det var ganske trangt der treet skulle lande denne gangen også så vi måtte være ganske nøye.
Anders står og vurderer hvordan vi skal gripe det an. Vi har en sektor på cirka 20 grader treet må falle innenfor 


Fra andre side ser det slik ut med strømledninger på to kanter. I tillegg står det en bod nederst til høyre på bildet (ikke vist). Der må det heller ikke treffe. Slik bildet er tatt må treet falle rett mot fotografen. Vind er det også som kommer litt på skrå bakfra. Den får vi prøve å spille på lag med


.Da er det bare å gå i gang. Anders dytter treet og jeg sager.Dette ser jo bra ut. Treet er i ferd med å falle og det er langt unna både strømledning og bod.For langt unna kanskje?


Ikke helt etter planen denne gangen heller. Vi var nok litt for redde for å treffe strømledning og utebod. Vi overkompanserte rett og slett slik at treet tok med seg ei stor grein på ei bjørk og kom derfor ikke helt ned på bakken. Det lå nok litt i bakhodet at forrige gang jeg saget ned tre så havnet det i hytteveggen.


Men skitt au. Treet skapte ikke store problemer. For en stakket stund ble det lekeplass for Nikolai før jeg saget over bjørka som den hvilte på og da var alt perfekt. Bjørka skulle forresten sages med uansett.

Ine plukker kongler fra treet. Skal de brukes til juledekorasjoner mon tro?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar