Det har vært en del brødbaking i påskehelga. Ingen halvstekte kjøpabrød fra Belgia denne påsken. Ja det er faktisk slik at mye av det som selges i butikkene som nyestekte brød er halvfabrikata som er kjørt med lastebil fra Belgia.
Ine har gått på bakekurs hos Sukkerbakeren og er nå ekspert på baking av alle slags brød. Jeg har også fått ny kunnskap om brødbaking fra Ine. På 80-tallet da ungene var små bakte jeg alt brød. Da skulle det brukes mye gjær, og den skulle løses opp i lunkent vann og deigen skulle knas for hånd både lenge og vel. Alt det er nå avlegs. Av Ine har jeg nå lært at det skal brukes lite gjær (15 gram til 3 brød), det skal brukes kaldt vann, gjæren skal smuldres i små biter og blandes i melet og det skal eltes med maskin på sakte fart i 15 minutter, deretter 5 minutter på høy hastighet. Ingen knaing av brød for hånd. Alt er nå med andre ord mye enklere, og resultatet blir mye bedre.
Så nå er det brødbaking for alle penga både her og der.
Bildet viser litt av Ines brødbakst i påsken. Nydelig til lunsj i dag med brunost og gulost.
Ine har gått på bakekurs hos Sukkerbakeren og er nå ekspert på baking av alle slags brød. Jeg har også fått ny kunnskap om brødbaking fra Ine. På 80-tallet da ungene var små bakte jeg alt brød. Da skulle det brukes mye gjær, og den skulle løses opp i lunkent vann og deigen skulle knas for hånd både lenge og vel. Alt det er nå avlegs. Av Ine har jeg nå lært at det skal brukes lite gjær (15 gram til 3 brød), det skal brukes kaldt vann, gjæren skal smuldres i små biter og blandes i melet og det skal eltes med maskin på sakte fart i 15 minutter, deretter 5 minutter på høy hastighet. Ingen knaing av brød for hånd. Alt er nå med andre ord mye enklere, og resultatet blir mye bedre.
Så nå er det brødbaking for alle penga både her og der.
Bildet viser litt av Ines brødbakst i påsken. Nydelig til lunsj i dag med brunost og gulost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar