lørdag 25. februar 2012

Tur til Valsøya i sol og snøbyger

Dagen startet med å spikre opp en vegg med panel. Rommet er nå klart for maling. Kanskje får jeg tid til første strøk med grunning i morgen. Etter lunsj kjørte vi til Vallersund og gikk oss en tur utover til Valsøya i ganske varierende vær fra fin sol til vindfulle snøbyger.

På turen ut til Valsøya passerer vi Vallersund gård. På Wikipedia står det følgende om Vallersund gård: Vallersund Gård er er norsk Camphill-landsby, i Vallersund i Bjugn kommune ytterst ved kysten av Sør-Trøndelag. Landsbyen ble etablert i 1981, og utgjør et bofellesskap hvor tidligere rusavhengige, psykisk utviklingshemmede og andre lever sammen i familiegrupper.
Vallersund gård skriver sin historie tilbake til 1700-tallet, da Trondheimsborgerfamilien Normann etablerte et handelshus med fiskemottak her.


På vei utover øya treffer vi forblåste rognetrær som har klort seg fast.


Fin utsikt mot Asen når vi kommer ytterst på Valsøya. Her er det snøbyger som driver over Asen.  Legg merke til den rød-oransje fargen som skyene har fått fra sola som er i ferd med å gå ned i sør-vest.


Dette bildet er ikke fra Afrika men fra ytterst på Valsøya. Det er tindved som det er ganske mye av her ute. Tindved er fredet. Les mer om tindved på Wikipedia.


På vei tilbake til bilen igjen.


Denne båten kom innover mot oss i dag. Den ser jo faktisk litt eksotisk og sydlandsk ut. Her måtte vi opp med kikkerten for å ta den nærmere i øyesyn. Og overraskende nok var det Betelskipet. Skulle den til meg mon tro :-)
Neida den reiste videre forbi vika vår. Den skulle nok inn til Åfjord.


Vær: 2 cm snø på bakken da vi stod opp, +1 grader, en del sol midt på dagen (og da var det faktisk ganske fint i solkroken som nå er den nye utepeisen). Noe kraftige snøbyger var det også innimellom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar