onsdag 20. april 2011

Båten på sjøen i dag

I dag var det flo klokka to om ettermiddagen. Det passet bra for å sette båten på sjøen. Alt var nå klart. Fortøyningen var sjekket og funnet i orden, tennplugger skiftet, ny gearolje og full tank. Som alltid startet motoren på første draget med nøkkelen. Det tyder på godt vintervedlikehold av motoren :-)


Seinere på ettermiddagen fikk vi besøk av Tove og gjengen. Tove er en kollega av Birgitta. Etter en god lunsj dro vi på sjøen. Det var første turen med båten. Det ble ingen fisk, men det ble allikevel en fin tur da det var stilt og fint på sjøen. Tre observasjoner av havørn lar seg også høre.





Siden det ikke ble fisk dro vi heller inn i Oldenfjorden og plukket blåskjell. Birgitta lovet å lage paella til middag i kveld.


Det er ikke noe problem å ha besøk av Tove og gutan. Her skjæres det løk, hvitløk og paprika til paellan. Tove vasker og renser blåskjell, men det har vi ikke bilde av :-(


Den ferdige paellan på bordet. Lekkert. Det eneste som mangler er strandkrabben på toppen. Men strandkrabbe er ikke så lett å finne så tidlig på ordet. Paellan smakte himmelsk som alltid.



Vær: Pent vær med sol, ingen vind. Temperaturen nådde aldri de store høyder, kun 8 grader.

4 kommentarer:

  1. Du glemte å si at du kjørte på en tau til ei blåse ved brygga,lurte ei stund på hvorfor motoren ikke gikk da:-)

    SvarSlett
  2. Glemte det for såvidt ikke. Men må man si alt alltid? Men når det nå er sagt kan det også sies at problemet ble fikset ganske kjapt med litt akrobatikk og en kniv.

    SvarSlett
  3. Gratulerer med sjøsettingen. Håper det blir mange fine turer i sommer. Fortsatt god påske fra oss her i Elverum.

    SvarSlett
  4. Savner Lysøysund enormt da jeg ser dette. Nja, bortsett fra været kanskje....vi har ca 20 grader og sol på østlandet denne Påsken. Presterte å bli solbrent da jeg polerte bil i dag :-O Ønsker dere en flott hytte-sesong og skitt fiske fremover! Mvh, Petter Ljungqist

    SvarSlett