lørdag 10. november 2012

Nordlys i kveld også

Vi startet kvelden med et herlig måltid lutefisk. Etter middag sjekket jeg været ute og så at alle skyer nå var borte. Det var stjerneklart og ingen måne og dermed ideelt å se på stjernehimmelen. Jeg fant fram stoler med puter og et bord, deretter kledde vi på oss med god og varme dresser, tok med oss et glass med "noe godt i" som det heter i Nattønsket på nrk p1 og satte oss tilbakelent og så på stjernehimmelen.
Allerede etter et par minutter fikk vi et flott stjerneskudd på nordhimmelen. Vi så også antydning til nordlys, dvs noe ullent hvitt som lå litt over horisonten. Kunne det bli ordentlig nordlys av dette? Det gjordet det. Fem-seks minutter etter at vi kom ut eksploderte nordlyset og bølget over hele nordhimmelen. Gjestene våre, Unni og Rolf, ble meget imponert over regien vi hadde på denne kvelden. Først lutefisk inne, deretter stjerneskudd og til slutt nordlys utendørs.



Den er i grunnen ganske fantastisk denne utsikten mot nord. Om sommeren er det fantastiske solnedganger og nå i den mørke årstiden er det nordlyset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar