mandag 21. april 2014

Nordlys natt til 2. påskedag

Det har vært nordlysaktivitet i hele påsken. Men med skyet vær og regn store deler av tiden har det ikke vært mulig å se noe som helst selv om Aurora-appen på telefonen til stadighet meldte om aktivitet. Første påskedag var det nydelig vær og forventningen om nordlys til kvelden var stor. Nå uten skyer er det et annet problem med ganske få timer med nattemørkt.
I 10-11-tiden om kvelden begynte det å tikke inn meldinger på app-en. Det var nordlys på gang, men ennå er det litt lyst ute. Ved midnatt kom det flere medlinger og nå var det høyere nivå på aktiviteten.
Ut det bar litt over midnatt. Joda her er det nordlys så det holder. Det første bildet er tatt fra terrassen utenfor hytta.


Nå har jeg gått ned til sjøen. Med en brygge i forgrunnen får en mer dybde i bildet. Natta er lysere i april og derfor er kanskje ikke nordlyset så spektakulært som på mørkeste vinteren. Men legg merke til at lyset fra sola gjør seg gjeldende i horisonten. Det gjør jo bildet bare enda mer interessant med både nordlys og solnedgang.


Her har jeg brukt lommelykta på telefonen for å lyse opp forgrunnen. Det gir ekstra dybde i bildet.


Litt før klokka tre så det ut til å være slutt for denne gang. Jeg gikk hjem og la meg. Det var i grunnen noen fine timer ved sjøen. Ingen vind, ok temperatur, nordlys og solnedgang, ikke en lyd å høre.

1 kommentar:

  1. Derre va blinkskudd ja! Må få d på instagram så værden får sje d ������

    SvarSlett