fredag 9. oktober 2015

Mistet vannet

Det er høstferie denne uken. Birgitta, Ine, Anders, Mathilde og Marius reiste ut på torsdagen. Jeg skulle komme etter fredag kveld. Akkurat det viste seg å være et lykketreff - tror jeg :-) Det hadde seg nemlig slik at da Birgitta skulle åpne stoppekranen utenfor hytta så fløt det mengder med vann på marka. Så det var grunn til å være skeptisk. Det var vann i hytta men trykket var kanskje noe redusert. Det var altså et eller annet som var feil med stoppekran eller med den koblingen vi gjorde for to år siden for å smette inn varmekabelen.
Det så lenge ut til å gå bra. Jeg som var i byen gjorde forberedelser slik at vi kunne reparere stoppekranen. Jeg gikk bl.a til Biltema og kjøpte et par solide rørleggertenger.
Fredag formiddag ble det for mye for koblingen. Den sprakk helt opp og vannet fosset ut. Vannet forsvant helt i hytta. Anders stengte da av felles stoppekran nede på marka. Hytta var nå uten vatn.
Men Anders greide jo ikke sitte rolig og se på dette. Han hentet spaden og gravde opp og avdekket at problemet var den koblingen vi gjorde for to år siden. Vannledningen hadde vridd seg ut. Det kunne jo enkelt la seg reparere tenkte Anders. Det var bare å stikke ledningen inn igjen og skru alt vi orket.
Her er Anders midt oppi "svarte hølet" på vei ned mot vannledningen. Det ser jo ut til at han trives :-)Men solid nok verktøy manglet. Kanskje Svein hyttenabo hadde? Som tenkt så gjort. Svein hadde verktøy. Ikke nok med det: Svein ville også være med opp å se på "verket". 
Her ser du Anders og Svein sammen ned hølet. Dette må jo bare bli bra, og det ble det. Vann i hytta igjen mange timer før jeg ankom fredag kveld.


Gjett om jeg ble glad når jeg ankom hytta og alt var fikset. Helt greit med svigersønn som ikke greier å sitte i ro når ting ikke er i orden (dette var et trøndersk "understatement"). 
Lørdag formiddag sjekket vi koblingen med rørtanga jeg hadde med fra byen. Fikk strammet litt til. I tillegg la vi noen steiner rundt koblingen slik at den ikke fikk skyve seg sideveis. Nå skal det være bra.
Ine har tatt begge bildene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar