fredag 22. juli 2016

Fisketur

I går var det tropevarme. I dag mer passende temperatur med 20 grader og lite/ingen vind. Vi dro på sjøen for å fiske i retning Linesøya. Der fikk vi en torsk på 2-3 kilo og 10-12 makreller. På vei hjem igjen stoppet vi ved Skjellholmen og dro opp to torsker på 1-2 kilo.

På sjøen møtte vi denne flotte skuta. Det ser ut til å være den gamle og ærverdige redningskøyta "Christiansund". En sjekk på nettet forteller at dette er ei skøyte av type Colin Archer og at den var i operativ tjeneste årene 1901-21.


På vei hjem kjørte vi forbi denne skarven som tørket vingene. Jeg har alltid lurt på hvorfor skarven ofte sitter på den måten? Jeg har selvsagt også tenkt at den tørker fjærene. Men har avvist det siden fjær til sjøfugler er smurt inn med impregnerende oljestoff slik at fjærene ikke blir bløte. Men ifbm med NRK sakte-TV "Fuglefjellet Hornøys" opplyste en ornitolog at skarven tørket fjærene når den satt slik. Noe mer enn det sa han ikke. Jeg lurte selvsagt på hvorfor? Men noe mer svar kom det ikke. Kan det hende at skarven blir en bedre dykker når fjærene blir våte? 


Vær: 20 grader og pent vær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar