torsdag 3. august 2017

En litt annerledes fisketur

Joda vi fikk fisk. Et par torsker, et par lyrer og en god del småsei ble det. Men ingen bilder, og det er fordi det var fuglene som dominerte fisketuren i dag. Først var det ei havørn som kom seilene. Det virket som den var interessert i fisk. Birgitta kastet ut en liten sei, og ja den var interessert. Jeg var i fyr og flamme og håpet på det fine bildet idet den tok med seg seien fra sjøen. Men slik gikk det ikke. Måsene som lå rundt båten ble ganske så hissige og jaget ørna slik at den ikke fikk til å hente seien. Ja ørna fløy rundt båten 3-4 ganger med hissige måser på slep uten å lykkes. Til slutt ble den lei de hissige måsene og dro sin vei.



Straks etter ble vi var en fugl som stupte loddrett ned i sjøen fra ganske stor høyde. Dette var et stykke unna men lignet umiskjennelig på noe vi hadde sett i Irland. Ja det var havsula. Den har jeg aldri sett på Trøndelagskysten tidligere, og det skyldes vel at den vanligvis holder seg ganske langt ute i havet. Men nå var den altså helt inne ved holmene sør for Linesøya.




Jeg skulle gjerne hatt noen bilder når den stuper ned i sjøen. Men dessverre var den alltid for langt unna da det skjedde.

Vær: Sol, 23 grader, lite vind til å begynne med men det økte på utover ettermiddagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar