lørdag 5. februar 2011

Vann både her og der

Det er fire uker siden vi var på hytta så nå var det på tide igjen. Siden vannet var frosset sist vi var her var vi nok ikke overivrig for ny hyttetur. Men nå var det altså på høy tid. Vi kom i går fredag. Det var meldt full storm til natten, men den så vi ikke så mye til. Det blåste litt ja, men langt fra storm, kanskje en liten kuling.
Det var stor flo i dag. Mye vann med andre ord. Det skyldtes nok både nymåne og storm ute i havet. Brygga lå under vann og sjøen stod helt inn i naustet.
Været var litt sånn ymse. All snøen fra forrige gang vi var her var forsvunnet. Nå var det bart når en ser bort fra den lille blautsnøen som kom i dag. Det blåste en del og det var sludd-/snøbyger hele dagen. Temperaturen var 1-2 grader pluss.

Sist vi var her hadde vi ikke vann i hytta. Det hadde frosset. Slik var det også i begynnelsen av desember da en av hyttenaboene var her. Men la meg prøve om det kanskje er vann allikevel tenkte jeg. Det kunne jo hende at da jeg stengte vannet i begynnelsen av november fikk jeg drenert ut alt vannet og at det derfor ikke var frosset vann i rørene.
Det var enklere sagt enn gjort å sette på vannet fordi staget som går ned til stengeventilen var løsnet og det var ikke mulig å få satt den på plass igjen grunnet mye grus/pukk i røret der der staget kobles til stengeventilen. Hvordan får man så fjernet småpukk 70-80 cm nede i et rør. Kanskje støvsugeren kan brukes? Som tenkt så gjort, og det virket. Litt vann kom også med. Håper støvsugeren har tålt det.


Staget kom på plass på stengeventilen etter litt om og men. Ventilen ble åpnet og deretter bar det opp i hytta for å sjekke. Det var vann der. Stor glede. Da kan det altså se ut som jeg fikk tømt røret i november før kuldebølgen satte inn.
Faren nå er at vannet faktisk kan fryse selv om det er mildvær. Problemet er at det sikkert er mye frost i jorda der vannrøret ligger og at det kan fryse dersom vannet står stille. Det er derfor viktig at vannet i røret er i bevegelse. Derfor lar jeg vannet renne hele tiden i kranen på badet. Videre er det svært viktig å drenere røret skikkelig før vi reiser hjem i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar