onsdag 3. august 2011

Ny runde med stor sei ...

... dvs den var ikke så stor som i fjor men gjennomsnittstørrelse på 3 kilo lar seg høre. Ja faktisk så er det passe størrelse når den skal fileteres. 10 seier ble det til sammen på under en time. Da måtte vi bare slutte siden det venter et arbeid med fisken i land også. Men nå ligger den trygt i fryseboksen som fileter.
Vær: Pent vær med sol, 18 grader, litt bølger langt ute der vi fisket, blankstilla inne ved land.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med flott fangst:-)
  Vi var i Lysøysund uke 30 men pga div hendelser ble turen kortere enn planlagt så vi fikk bare 3 dager der i år. Været var så som så, men vindforholdene var stort sett bra så vi kom oss en del timer på sjøen. Forsøkte først og fremst etter SØ og laks, men uansett hva vi gjorde, beit det på makrell! Har aldri opplevd maken, de beit på hele tiden. Selv da jeg kastet sluken nesten i hodet på en SØ etter et stort vak, beit det på en makrell :-)Vi gikk derfor over til pilking. Det store bettet uteble, men det ble da både torsk og hyse. Den største var en torsk på 3,1 utafor Tranøya. Veldig lang og slank, burde veid mer men var ellers kveisfri og fin. Seiplassen mellom Asen og Lines ligger dessverre litt utenfor vår rekkevidde med liten båt. Har enorm respekt for sjøen etter å ha opplevd uvarslede og raske endringer der ute tidligere. Vurderer å leie båt på Ankeret neste år, de har større motor, gps og ekkolodd...da slipper ikke storseien unna..he he...kos dere videre på hytta!

  Mvh, Petter L

  SvarSlett
 2. Når kan jeg hente fiskekaker??

  SvarSlett
 3. Takk for gratulasjonen om fangsten. Ja det har vært fine forhold med mye stor sei i fjor og i år. Når det gjelder sjøørret har jeg prøvd å dorge etter den i Olden-fjorden uten å lykkes noe særlig. De siste årene har jeg ikke prøvd. Gikk litt lei da jeg ikke lyktes.
  Men én gang for 6-7 år siden fikk vi det til. Hadde dorget et par timer uten et eneste napp. Været var fint så vi bestemte oss for å dorge helt hjem. Da beit den, en 2-kilos laks midtfjords rett innenfor Åfjordstraumen. Herlig.
  Ellers vil jeg si at jeg setter stor pris på at det følger meg på bloggen, at du gir kommentarer, og særlig det at du kan gir råd og tips ut fra egne erfaringer når det gjelder fiske utenfor Lysøysund.

  SvarSlett