fredag 19. august 2011

Siste fisketur denne ferien

Fint vær og ganske stille på sjøen. Vi bestemte oss for å dra ut for å fiske. Først dro vi til seiplassen vår der vi fikk to seier. Så tenkte vi at kanskje annen fisk også kunne være noe. Det har jo blitt ganske mye sei i år. Vi kjørte derfor bortover mot Linesøya og prøvde ganske nære land. Birgitta haddde best fiskelykke og dro opp det aller meste av fisken på pilkestanga. Det ble ganske mye forskjellig fisk i dag: Torsk, hvitting, hyse, sei, en liten uer og ei brosme (ute kveis).


Torsken Birgitta dro opp var forøvrig på 4 kilo. Fin brun torsk uten kveis.


Til kvelds laget Birgitta det deiligste fiskemåltid med uer, hvitting og sei stekt i folie med med dill, grasløk og persille. Som tilbehør var det Birgittas potetstappe fra i går stekt på panna som små runde kaker og ovnsstekte tomater med fetaost. Vi toppet det hele med musserende til drikke.

1 kommentar:

  1. Flott torsk :) Vår erfaring er at det ofte er god kvalitet på torsken der oppe selv på sommeren, men at det er verre med brosma. Derfor godt å lese at denne brosma var uten kveis.

    Jeg følger denne bloggen med stor glede. Jeg er veldig glad i området, men er der kun 1 uke pr år og har stadig store abstinenser. Da er det flott å ta en kikk på bloggen, se bilder etc og drømme seg tilbake. Grunnet denne sterke tiltrekningen, har vi lenge vurdert både hytter og hyttetomter der, men med jobb og hus i Oslo-området blir det for langt unna. Men hvem vet vel hva fremtiden bringer ;)

    PS! Setter også pris på beskrivelse av ingredienser etc i matretter. Jeg er en glad hobbykokk som elsker å lage mat og finner ofte inspirasjon da jeg leser bloggen. På søndag lagde jeg fiskekaker etter bestemors oppskrift med kokte poteter, smørkokte gulrøtter og godt med smør med baconterninger som sky/saus. Det smakte himmelskt!!

    Mvh, Petter L

    SvarSlett