Før plukket vi alltid blåskjellene selv. I et par år nå har vi pleid å kjøpe blåskjellene på butikken kanskje mest for å være sikker på at de er spiselige. Men kjøpeskjellene er små og ofte må vi vrake en god del fordi de har åpnet seg eller de er skadet.
I går gikk vi til det skrittet å plukke skjellene sjøl slik vi gjorde før. Jeg tok med meg bøtta ved fjære sjø og plukket den nesten full. Det gikk radig unna og skjellene var store og fine. En del rur var det på skjellene med det skraper vi bare av.
Her ligger skjellene i vasken ferdig renset for rur og byssustråd.
.... og ja vi kommer til å plukke blåskjellene selv igjen neste gang også. Det er best. Vi sjekker selvsagt blåskjellvarslet.
Vær: En god del vind fra sør, sol og 28 grader.
I går gikk vi til det skrittet å plukke skjellene sjøl slik vi gjorde før. Jeg tok med meg bøtta ved fjære sjø og plukket den nesten full. Det gikk radig unna og skjellene var store og fine. En del rur var det på skjellene med det skraper vi bare av.
Her ligger skjellene i vasken ferdig renset for rur og byssustråd.
Ferdig blåskjellrett med masse godis. Med hvitløksbrød i tillegg blir dette et fulllt måltid. Birgitta er mester for den retten.
.... og ja vi kommer til å plukke blåskjellene selv igjen neste gang også. Det er best. Vi sjekker selvsagt blåskjellvarslet.
Vær: En god del vind fra sør, sol og 28 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar