tirsdag 24. juli 2018

Klargjøring for vinteren

I mars i år frøs vannledningen vår og vi var uten vann i påsken. Dette skjedde på tross av at vi har lagt varmekabel i vannrøret. Men greia den gang vi la varmekabel var at vi ikke fikk lagt varmekabel helt ned til den kommunale vannledningen. Det manglet 5-6 meter. Vi gjorde ikke noe mer med det siden vi trodde at vannrøret lå dypt nok akkurat der. Men det stemte åpenbart ikke.
I dag tok vi derfor jobben med å trekke varmekabelen helt ned. Ja vi hadde 8-9 meter kabel til overs i andre enden så det burde gå bra. Dette gjorde vi ved grave opp og kappe vannrøret i nedre del slik at vi derfra kunne dytte kabelen det siste stykket ned mot stoppekranen.

Slik så det ut da vi hadde åpnet. To avløpsrør og to vannrør. Ja vi visste hvem de andre rørene tilhørte. Men hvilket vannrør var vårt av de to? Dumt å kappe feil rør. Måten vi gjorde det på var å holde forsiktig rundt rørene med hånda samtidig som stoppekranen raskt ble stengt og åpnet. Da kjente vi en trykkbølge gjennom røret. Det føltes omtrent som når man tar pulsen på seg selv.


Så da var det bare å kappe. Her er det hyttenabo Olaf som forsiktig kapper vannrøret. Ja vi måtte være forsiktig fordi det ligger en varmekabel inni som vi absolutt ikke måtte kappe.
Som du ser ligger ikke vannrøret særlig dypt her. Årsaken til det er fjellgrunn. Rørene ligger her rett ned på fjellet.


Vi har stengt av vannet. Men fortsatt er det litt vann som må dreneres ut. I tillegg måtte vi åpne to plasser lenger opp. Det er tross alt 100 meter med varmekabel. Det ene stede var midtveis der kabelen går i en 90-graders vinkel og så var det helt i andre enden der vi måtte slippe inn mer kabel.


Så nå kan vinteren bare komme :-). Vi er forberedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar