onsdag 24. juni 2020

Største fisken til nå

Etter en vellykket tur for litt over en uke siden dro vi tilbake til Hestbakkan i dag. Været var fint og vi hadde med oss kaffe og matpakke. Det begynte bra denne gangen også. Største torsken "ever". Dessverre var ikke fiskevekta med så vi fikk ikke veid den. Min erfaring sier at den var minst 15 kilo. Tung var den iallfall. Her måtte en være snar på utløseren når bildet skulle tas.


Ja det er eg som står bak der. Fiskene ble løftet i en svingbevegelse. Det var umulig å holde de i ro. I tillegg til disse to fine torskene fikk vi en til som var litt mindre enn den minste pluss 3-4 torsker på cirka 3 kilo. To fine lyrer fikk vi også.

De store torskene ble flekket og lagt i salt. De skal bli til klippfisk og bacalao på tallerken. Lyren pluss litt sei ig torsk ble til 85 fiskekaker dagen etter.

Birgitta med en fin torsk. Alt tydet på at dette også skulle være en skikkelig sværing. Men da den kom opp siste det seg at den var rykket midt på ryggen. Den nysgjerrige måsen er en skårunge som kom og "smakte på" alle fiskene vi dro opp.


Slik så det ut etter oss. Mye god måt for måsen det her.


De lot seg ikke be to ganger. Fullt kjør da vi hadde flyttet oss noen meter unna.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar