lørdag 7. august 2010

Kystkulturdagene i Lysøysund

Denne helga er det kystkulturdager i Lysøysund. Da er det tradisjon med mye besøk og sjømat på terrassen om kvelden. Denne gangen fikk vi besøk av Majlis og Jonn, Unni og Rolf, Ine og Anders med deres 12 dager gamle Mathilde.
Et viktig innslag på kystkulturdagene er veteranbåter og seilasen "Gammeldansk og spekesild". På bildet nedenfor ser du et knippe av båtene.


Veteranbåtfolket kler seg opp i finstasen når de reiser til Lysøysund under kystkulturdagene.


Lunsj på Bacalaobrygga er blitt en tradisjon. Der kjøpte vi oss bacalao, øl og akevitt. Litt nedtur i år for det virket som de hadde kjøpt ferdiglaget bacalai i poser klar til oppvarming i vannbad, og så hadde de glemt å sette til poteter. Det var iallfall ikke like godt som før om årene da bacaloen ble laget på stedet. Men slik er det vel når festivaler vokser?


Tema for kystkulturdagene 2010 var Åfjordbåten. Her bygges det opp en Åfjordbåt fra grunnen av. Om de ble ferdige med båten i løpet av helga vet jeg ikke.


 Om ettermiddagen dro vi tilbake til hytta. Birgitta og Unni tok seg en kanotur i vika nedenfor hytta.


Om kvelden er det den tradisjonelle krabbefesten i paviljong med partylys og varmelamper. Denne gangen var menyen utvidet med paella.


Vær: Pent vær, sol, lite/ingen vind, 23 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar