onsdag 11. august 2010

Nykokte reker og hvitvin på terrassen

Birgitta så et oppslag på butikken om at det var nykokte reker å få kjøpt i båthavna. 140 kroner kiloen lar seg høre.
Det kunne ikke ha passet bedre. Kvelden var fin med 18-19 grader. Hva passer vel da bedre enn kald hvitvin og reker på terrassen i solnedgangen?


Mens vi satt der og så ut over havet etter at sola hadde gått ned kom det plutselig et skikkelig stort stjerneskudd og spjæret horisonten midt foran oss. Det var så stort at lyset etter den hang igjen i 3-4 sekunder. Det var en skikkelig spektakulær opplevelse.
Da kom jeg på at det er jo tid for meteorsvermen Perseidene i disse dager. Toppunktet er cirka 12 august. Dette var altså et varsel om at noe var på gang. Natta var varm og skyfri så da var det bare å forberede seg på et fyrverkeri av stjerneskudd hele natta. Men, akk som så mange andre ganger, kom aldri den store svermen med opp mot 100 skudd i timen som det sies den skal ha.
Jeg holdt ut til kl 0300 om natta. Jeg så selvsagt noen stjerneskudd, men ikke flere enn en vanlig natt. Ja kanskje færre. Men kanskje kommer de neste natt. Vi får se dersom det fortsatt er klarvær.

Vær: Tåke fra morgenen av som lettet i 10-11-tiden. Pent vær med sol, lite vind og 20 grader. Varm kveld med vind fra sør, 18 grader gjennom hele natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar