onsdag 4. mai 2022

Kjøkkenhagen oppgraderes med høyt gjerde

Primært er det snakk om å holde rådyrene ute. På våren tar rådyra de nyspirede bladene til jordbærplantene. Seinere tar de for seg av det meste. Særlig om høsten kan det gå hardt utover det som fins i kjøkkenhagen.

Bildet nedenfor viser slik kjøkkenhagen har sett ut de siste årene. Jordbærene var sikret her også med noen lave nettingkasser. Dessverre hadde jeg undervurdert hvor høye jordbærplanter kan bli så kassene fungerte ikke slik som planlagt. Måtte improvisere for å få taket/lokket høyere opp. Det nærmest arealet har vært potetåker. Pga mye skurv på potetene kutter vi potetåkeren. Eventuelt vi reduserer til et minimum, nok til forbruket i sommer og tidlig høst. Vi spiser altså potetene før det blir utviklet for mye skurv.

Salat, rukola, dill etc har vi hatt i pallekarmer til venstre utenfor bildet. Alt skal nå samles innenfor den nye inngjerdete kjøkkenhagen.


Slik ser den ut den nye kjøkkenhagen. Utvendig er den ferdig med nettinggjerde 180 cm høyt. Det bør være rådyrsikkert.


Jordbærplantene er flyttet til hjemmelagede kasser av materialer jeg hadde liggende. I den venstre halvdelen er det kommet opp to kasser (kjøpekasser). Flere vil komme de nærmeste dagene. I disse kassene blir det vanlig salat, rucola, dill, reddik, gulrot etc. I hjørnet lengst unna blir det trolig satt noen poeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar