onsdag 14. juli 2010

Fosen rundt, 2. etappe

Vi kom tilbake til hytta i dag fra en bytur. Været passet fint for sykkeltur med cirka 17 grader og skyet, og siden det var onsdag i dag passet det jo med en sykkeltur.

Denne gangen gikk turen fra hytta til Botngård og videre til Stallvika, Høybakken, Ørland, Uthaug og til slutt hjem til hytta igjen via Botngård. Startet kl 1830 og var hjemme igjen kl 2325. Det ble altså både seint, kaldt og slitsomt i de siste bakkene før målgang.
Spordata fra GPS: Distanse: 92,23 km, snittfart: 20,1 km/t, høydestigning: 1541 m

På slutten av turen traff jeg både rev, elg og rådyr. Det var uvant at rådyra faktisk sprang avgårde når de så meg. Syklist er tydeligvis mye farligere enn bilist.

Steder jeg var innom på turen:

Veien går nær sjøen på Høybakken. Mange feriehus og hytter på dette stedet.


Uthaug ligger nord for Brekstad. Kjent for sild og for sjøgata med gamle hus der fiskere i sin tid bodde. Nå er det bare feriefolk her også.

Ørland er flatt, nesten som et lite Danmark. Her ser du en del gårder på nordsida i kveldssol.


Døsvik var først en båthavn med en lange rekke av naust. Nå er det en båthavn med en rekke bebodde fritidshus, til sammen 14 stk. Det begynte med at en av eierne begynte å innrede naustet til fridtidshus. "Kan han så kan vel jeg også" tenkte de andre. Og slik endte det med at alle naustene fikk både kjøkken, bad og peisovn. Alle visste om det som skjedde utenom kommunen.
Da endelig kommunen også skjønte hva som hadde skjedd ble det en stor sak i aviser og TV for cirka 8-10 år siden. Kommunen forlangte selvsagt alle naustene tilbakeført til opprinnelsen, dvs til hus for lagring av båt og fiskeredskaper.
Men som dere sikkert forstår endte saken med amnesti for alle nausteierne. Nå er "naustrekka" nærmest blitt en severdig på Fosen.

Vær: Skyet om dagen, 18 grader. Sol om kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar