onsdag 21. juli 2010

Mer storsei i dag

Det ble fisketur i dag også. Vi måtte undersøke om storseien i går bare var et blaff eller om den var der i dag også.
Været var bra for fisking. Overskyet og ingen bølger på sjøen. Noen lette regnbyger. Vi smurte oss matpakke, kaffe på termos og litt godterier til ungene.

Etter cirka 10 minutters fisking hogg en storsei på snøret mitt. Jeg fisket med fiskehjul i dag så det gikk ganske greit å få den opp. Kort tid etter hogg det til hos Herdis også, og hun fisket med pilkestang. Herdis skreik og bar seg om hvor tungt det var å dra opp. Det så slik ut også. Slurebremsen måtte justeres slik at fisken kunne dra ut snøre når den var på det verste. Til slutt kom fisken opp til overflaten, og det var ikke bare en sei. Det var faktisk to stykker. Den ene var på 5,4 kilo og den andre på 4 kilo. En av krokene manglet så sannsynligvis hadde det vært på en tredje sei.

Men Herdis nøyde seg ikke med det. Kort tid etterpå fikk hun to til i ett og samme drag. Omtrent samme størrelse som i første drag.
Til slutt tok jeg tre stykk i samme drag, men det var på fiskehjulet så det var ganske enkelt å dra opp. Da hadde vi 8 seier i størrelse fra 4-6 kilo. Da ga vi oss. Det er tross alt en del arbeid med fisken etter at den er fisket også.
Det må også nevnes at jeg også fikk to ganske store makreller.

Birgitta er en kløpper til å filetere fisk. Her med den ene av de store seiene. I morgen torsdag er det tid for å lage seikaker til den store gullmedalje.

Hvis du lurer på hvordan det gikk med kveitelina så kan jeg nevne at den var helt tom. Men hvem bryg seg med kveite når vi har storsei.

Vær: Overskyet, lette regnbyger, 16 grader. Regn fra cirka kl 1600, dvs etter at vi kom hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar