tirsdag 20. juli 2010

I dag fant vi storseien

Det regnet fra morgenen av, men i 12-tiden letnet det og det var fint på sjøen. Da dro vi ut for å fiske alle i hop, dvs. Birgitta, Herdis, Nikolai, Pia og meg selv.
Det startet med at vi fikk en del småsei slik som alltid. Herdis fikk en fin hvitting på 1,3 kilo. Hvitting regnes som havets kylling.
Vi tok en pause og gikk opp til fyret (Asenvågøy). Ungene trengte en avveksling og vi drakk kaffi og spiste kjeks.

Etterpå dro vi til området mellom Asenvågøy og Linesøya. Her er det 3-400 meter dypt, men loddet viste at det stod fisk i området 50-150 meter. Vi prøvde, og ganske riktig her var det storsei.
Birgitta fikk den første på 3,6 kilo.

Deretter var det Herdis sin tur som fikk en på 3,8 kilo.

Deretter var det min tur til å fiske. Ja, der satt det fast fisk hos meg også. Dette var en skikkelig rugg virket det som. Den var iallfall ganske tøff i starten. Jeg fikk det opp til slutt. 5,8 kilo viste vekta.

Seinere fikk Herdis en til. Den veide 3,6 kilo. Herdis fikk også en makrell. Hele fangsten ser du på bildet nedenfor.

Vi fikk også en del småsei. Noe av dette brukte vi til middag. Resten bestemte vi oss for å bruke til kveitelina. Så om kvelden dro vi ut på sjøen igjen. Nå for å sette kveitelina. Mye lengre ut denne gangen enn tidligere. På veien hjem prøvde vi fiskelykken igjen. Det ble fem makreller og en sei på 4,3 kilo.
En fin dag med andre ord :-)

Vær: Regn om formiddagen, fra 12-tiden opphold og ganske ok vær. Stille på sjøen og 17 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar