tirsdag 6. juli 2010

På jakt etter sjøkreps og kveite

I år bestemte vi oss for å jakte på mer eksostiske arter, nemlig sjøkreps og kveite. To teiner for sjøkreps er innkjøpt og prøvd to ganger allerede. Foreløpig uten å lykkes. Sjøkrepsen er ikke lett å finne. Den stiller nemlig særlige krav til sjøbunnen. Det må være leirbunn ispedd sand slik at den kan grave seg huler der den ligger i skjul mens den jakter. I tillegg går den dypt, fra 80-200 meter.
De to gangene vi har prøvd har vi ligget på 100-110 meter. Som du skjønner så er det litt av en jobb å trekke teinene 100 meter for hånd. Det eneste vi fikk i dag var ei fin sjøstjerne.
Teinene er satt på nytt annet sted i dag. Så følg med. Kanskje vi slumper til å treffe sjøkrepsen denne gangen.

Vi har også skaffet oss en kveitevad (eller kveiteline som det også heter) med 20 solide kroker for hver tiende meter. Dvs til sammen 200 meter lang. I dag agnet vi med fileter av småsei. Men kveita er heller ikke lett å finne så vi får se hvordan det går.

Vi har altså gitt oss i kast med to arter som ikke er så vanlig. Men desto større vil gleden være dersom vi skulle slumpe til å få noe. Så følg med oss videre.

Vær: Sol, 17 grader, lite vind

1 kommentar:

  1. Får gode fangster på mellom 150 -200 meter.men noenen spiselle steder får du den grunnere.så haling for hånd er ikke og andbefale

    hilsen en fisker fra Kalvåg

    SvarSlett